Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Harrach: történelmi pillanat az új alkotmány elfogadása

Share Button
Harrach Péter azt mondta: az új alaptörvény megalkotása és elfogadása is óriási élmény volt. Örömüket csak a szavazásban részt nem vevõ két párt, és a Jobbik viselkedése rontotta el kissé – tette hozzá a KDNP frakcióvezetõje.
<--more-->
A magyar történelem nagy pillanatának nevezte az új alaptörvény elfogadását hétfõn a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetõje. Harrach Péter úgy fogalmazott: az alkotmány megalkotásának folyamata szép és nagy munka volt, “élmény volt számunkra”. Legalább ilyen élményt jelentett az a történelmi pillanat, amikor elfogadta a parlament az új alaptörvényt – tette hozzá.

Kár, hogy ezt az örömöt némileg megrontotta a folyamatban és a szavazásban részt nem vevõ két párt, és a voksoláskor a Jobbik viselkedése – mondta Harrach Péter.

A KDNP frakcióvezetõje szerint mindez elrontani ugyanakkor nem tudta az örömöt, hiszen ez egy nagy pillanata a történelemnek. Mindenki, aki ebben részt vett úgy érezte, hogy “a gyermekeink, unokáink számára is hosszú évtizedekre szólt ez az alkotmányozás, és része annak a jövõépítésnek, amire vállalkoztunk” – emelte ki a kereszténydemokrata politikus.

hirado.hu