Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Az Új Társadalom Szalon rendezvényén Hoffmann Rózsa volt a vendég

Share Button
A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség, és az Új Társadalom Szalon estjét Harrach Péter az MKDSZ elnöke nyitotta meg. Mint elmondta a szalon nyári szünetére készül, de a parlamentben tovább folyik a munka, a sarkalatos törvények megalkotásával. Az egyik ilyen fontos terület az oktatás, amelyrõl  az est vendége, Hoffmann Rózsa a Nemzeti Erõforrás Minisztérium oktatásért felelõs államtitkára fog beszélni.
Az Új Társadalom Szalon rendezvényén Hoffmann Rózsa volt a vendég
 
<--more-->
Az államtitkár azzal kezdte felszólalását, hogy az oktatás a jövõépítés legfontosabb területe.

-Mindig az erõsségekre, a hagyományos értékekre kell az új rendszert építeni, csak meg kell találni a jó arányokat. Az elõzõ kormány úgy fogott a megújításhoz, hogy „kidobta” a régit. A társadalom azonban úgy látta, hogy a hagyományos értékeinket meg kell õriznünk, és tavaly erre a feladatra adott felhatalmazást nekünk. A rend a fegyelem a munka olyan evidenciák, amelyeket minden a családért a közösségekért és a nemzetért tenni akaró ember elvár. Az oktatásunk erõsségeit a Klebelsberg Kunó által alapított, magas színvonalú, erõs és jól teljesítõ oktatási rendszert a kommunisták hatalomátvétele, és a Kádár rendszer sem törte meg. Az evidenciákat, a teljesítmény elvárást, a tanár irányító szerepét, és tiszteletét senki sem kérdõjelezte meg. A rendszerváltás utáni liberalizációs törekvések a szolgáltatás irányába vitték az oktatást. Mi azt mondjuk, az iskola kötelezõ állami feladat, ahol a diákok felé is elvárások, kötelezettségek vannak. Szükség van az egységes Nemzeti Alaptantervre, hogy minden diák megszerezze az egységes, kötelezõ ismereteket. Olyan oktatás kell, amelyben minden megõrzendõ érték helyet kap. A pedagógus tekintélye visszaáll, ezért fontos a pedagógus életpályamodell kialakítása, a szakmai ellenõrzéssel együtt. – hangsúlyozta Hoffmann Rózsa. Szólt még a felsõoktatásról, Bologna rendszer erõltetett bevezetésérõl, kiemelve azt, hogy az egyetemi oktatás színvonalát csökkentette a hallgatók nagyarányú létszámemelkedése, holott a diákok negyven százalékának végül nem lesz diplomája.

 
Az Új Társadalom Szalon rendezvényén Hoffmann Rózsa volt a vendég
 
A rendezvényen felszólalt még a Belga királyság magyarországi nagykövetségének küldötte. A programot Ferenc Éva énekmûvész fellépése, és az Eszterbauer borászat termékeinek bemutatója, és kóstolója színesítette.

Brockhauser Edit