Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Állampolgári eskü Maglódon

Share Button
Maglód városi rangra emelésének negyedik évfordulóján rendezett ünnepség keretében 75 határon túli magyar tett állampolgársági esküt. Többségük Erdélybõl, Maglód testvérvárosából, Lõvétérõl érkezett.
 
Állampolgári eskü Maglódon 
 
<--more-->
A magas színvonalú mûsorral egybekötött ceremónia díszvendége Harrach Péter a KDNP Pest megyei elnöke volt. A politikus ünnepi köszöntõjében kiemelte, 2010-ben az új összetételû országgyûlés még a polgári kormány megalakulása elõtt megalakulása elõtt megteremtette a jogi lehetõséget arra, hogy gyógyítsuk a 91 éve, a határok által szétszakított nemzet sebeit, és a 2004 december 5.-i a kettõs állampolgárságról szóló népszavazás okozta csalódást.

-Ez a mai a valódi nemzeti összetartozás ünnepe, jogi aktus és egyben családi ünnep is. Talán a mindennapokban nem hoz változást az állampolgársági igazolvány, de a nemzeti tudatunkban, identitásunkban mindenképp. Fontos, hogy a jövõ cselekedeteiben is megmaradjon ez a tudat, és életképes legyen a nemzet, szülessen minél több gyermek, akár a szülõföldön maradó, akár az anyaországba térõ családoknál. – mondta el többek között Harrach Péter.

 
Állampolgári eskü Maglódon 
 
Tabányi Pál polgármester mielõtt átnyújtotta az állampolgársági dokumentumokat, azzal köszöntötte a megjelenteket, hogy ezennel visszakapják azt, ami születésük óta megillette volna õket.

B.E.