Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Vácon találkozott a KDNP Pest megyei választmánya

Share Button
A KDNP Pest megyei szervezeteinek küldöttei Vácon találkoztak, ahol több más program mellett, kerekasztal beszélgetést hallhattak a „Keresztény ember szerepe a közéletben” címmel, egyházi elõadók részvételével.  
Vácon találkozott a KDNP Pest megyei választmánya
<--more-->
A kerekasztal beszélgetést megelõzõen Harrach Péter a KDNP Pest megyei elnöke tárgyalt Fördõs Attila váci polgármesterrel, és a KDNP helyi alapszervezetének tagjaival. Az egyeztetésen megjelent Petõ Tibor fideszes alpolgármester is.

Harrach Péter hangsúlyozta, hogy Vác kereszténydemokrata polgármestere alkalmas arra, hogy megõrizze a patinás, püspöki város hagyományait, és kivezesse azt a nehéz gazdasági helyzetbõl. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a feladat elengedhetetlenné teszi a Fidesz és a KDNP együttmûködését.

A KDNP Pest megyei alapszervezeteibõl, 19 településrõl érkeztek vendégek a választmányi rendezvényre. Harrach Péter vezette a kerekasztal beszélgetést, amelyen a keresztény társadalmi felelõsségrõl Nemes György piarista tanár, Fónagy Miklós református esperes, Fischl Vilmos evangélikus, és Meláth Attila baptista lelkész fejtették ki véleményüket.

Vácon találkozott a KDNP Pest megyei választmánya
 
-Ma Magyarországon kereszténydemokrata kormány van hivatalban, amelynek célja a rendezett világ megteremtése. Nem csak Vác városát, hanem az egész országot bénítja a nagymértékû eladósodottság. A gazdasági intézkedések, és a rendezettség megteremtése olykor érdeksérelemmel jár, és társadalmi ellenállásba ütközik. A mai megbeszélésen elhangzó gondolatok is segíthetnek a céljaink elérésében. Az ökomené fontos szempont a keresztény egyházak életében, hiszen a társadalmi kérdésekben nincs különbség az általuk képviselt igazságban. A sarkalatos törvények sorában fontos lépés az egyházi törvény megalkotása. Az egyházak egyenlõ jogokkal, de nem egyenlõ súllyal vannak jelen a társadalomban. – fejtegette Harrach. Ezt követõen két kérdéskörrõl fejtették ki véleményüket a meghívott egyházi vendégek, a keresztény ember politikai felelõsségérõl, illetve arról, hogy mit tehet a keresztény ember a városért, a közjóért.

Több más mellett abban valamennyi felszólaló egyetértett, hogy a társadalmat nem lehet az egyháztól elválasztani, hiszen a hívõ ember is tagja annak, és részese a közéletnek.

Brockhauser Edit