Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

KDNP: elfogadhatatlan a munka törvénykönyvének tervezete

Share Button
KDNP: elfogadhatatlan a munka törvénykönyvének tervezeteA párt frakcióvezetõje szerint Matolcsyék javaslata még a kormányfõ által képviselt elvekkel is szembe megy.

A KDNP-frakció számára elfogadhatatlan mostani formájában a munka törvénykönyvének az a tervezete, amelyet a Matolcsy György vezette tárca készített – nyilatkozta a Népszabadságnak Harrach Péter kereszténydemokrata frakcióvezetõ.
<--more-->
A napilap keddi száma ismerteti, hogy Harrach Péter szerint a javaslat nemcsak a miniszterelnök által is képviselt védett kor intézményével megy szembe, hanem a KDNP által készített sarkalatos családvédelmi törvényjavaslattal is.

A KDNP a családvédelmi törvényben érvényesíteni szeretné, hogy a gyerekszülés után, illetve a gyesrõl visszatérõ anyák is védelmet élvezzenek a munka világában, és ne csak a közszférában, hanem a versenyszférában is biztosítsák számukra például a részmunkaidõs vagy távfoglalkoztatást – közölte Harrach Péter.

Szerinte ezzel párhuzamosan a munkaadók számára is jóval nagyobb járulékkedvezményt kellene biztosítani – olvasható a Népszabadságban.

Forrás: MTI, hir24.hu