Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

A kormány kezeli a problémákat

Share Button
Nem rendült meg a piac bizalma a magyar gazdaságban, a kormány kezelni tudja az újabb nemzetközi pénzügyi válság okozta problémákat – hangsúlyozta a KDNP országgyûlési frakciójának vezetõje Orbán Viktor miniszterelnök bejelentéseit követõen. A miniszterelnök a devizaválsággal foglalkozó kormányülés után azt mondta: az eurózónából induló pénzügyi válság súlyos kihívást jelent Magyarországnak is. Ezért rendkívül kedvezõtlen pénzügyi, gazdasági környezetben kell megkezdeni az õszi törvényalkotási munkát.
<--more-->
Az õszi parlamenti munkarendrõl szólva a miniszterelnök elmondta csak a Fidesz és a KDNP szeptember eleji évindító frakcióülése után van értelme nyilatkozni.

Harrach Péter jó lépésnek nevezte a devizahitelek árfolyamgátjáról szóló döntést. A politikus közölte: az újabb nemzetközi pénzügyi válságból adódó problémákat, így a várhatóan 90 milliárd forintos költségvetési csúszást, a kormány kezelni tudja.

Ez a különbség a stabilitási alapból is fedezhetõ – jelentette  ki, hozzátette: az intézkedés részletei a szeptember 7-én kezdõdõ Fidesz-KDNP frakcióülésen dõlnek majd el.

Forrás: MTI