Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

A KDNP Pest megyei szervezeteinek tanácskozása Szentendrén

Share Button
A KDNP pest megyei szervezeteinek kongresszusán, dr. Dietz Ferenc Szentendre város polgármestere köszöntötte a megjelenteket, majd röviden bemutatta a város legfontosabb fejlesztéseit.
A KDNP Pest megyei szervezeteinek tanácskozása Szentendrén 
 
 
<--more-->
Harrach Péter a KDNP Pest megyei elnöke felszólalásában örömét fejezte ki, hogy a KDNP és az MKDSZ aktív részese a szentendrei helyi politikának.

-A KDNP markáns keresztény-szociális párt, de érdekeit, csak a kormányzó pártszövetségen belül, a Fidesszel együttmûködve valósíthatja meg. Ezért is fontos a megyei és helyi szintû pártszervezetek egyeztetése, kapcsolatépítése. Természetesen elõfordulhatnak nézetkülönbségek, de ezek nem akadályozhatják meg a közös munkát, mert elsõ a nemzet érdeke. – fogalmazott a politikus. Ezt követõen néhány szót szólt az országos politikáról. Kiemelte, hogy kényszerpályákra kényszerülünk a külsõ és belsõ gazdasági nehézségek miatt, de el kell kerülni az adósságspirált és a görög utat. Hozzátette, eljött a társadalmi ellátórendszerek átalakításának ideje, ami lehetõség a megújulásra, ugyanakkor komoly ellenállást és vitát válthat ki.

-Ezeket a külföldrõl vagy belföldrõl érkezõ, kommunikációs és jogi támadásokat kivédjük, ahogy eddig is. A miniszterelnök által bejelentett országvédelmi program, korszakváltást jelent, új szemlélettel, új politikai és emberi hozzáállással. A sarkaltos törvények évtizedekre meghatározzák az ország jövõjét. Az elõttünk álló feladatok és kérdések megfogalmazásához, az azokra adandó jó válaszokhoz, és a végrehajtásukhoz szükséges bátorsághoz államférfi kell, és ez ma adott Magyarországon, a miniszterelnök személyében. – tette hozzá Harrach Péter.

Ezt követõen a küldöttek pártszervezeti kérdésekrõl egyeztettek, beszéltek a kommunikációs csatornák kibõvítésérõl, majd az elnök válaszolt a felmerülõ kérdésekre.

Brockhauser Edit