Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Harrach ezt mondja a 2012-es büdzsérõl

Share Button
Harrach Péter azt mondta, pártjának is az az érdeke, hogy olyan költségvetési törvény szülessen, ami garantálja az államháztartás biztonságos finanszírozhatóságát és egyben költséghatékony mûködését.
Harrach ezt mondja a 2012-es büdzsérõl
 
<--more-->
A Nyugdíjbiztosítási Alap költségvetésének saját lábra állítását és az államadósság csökkentését emelte ki a jövõ évi büdzsébõl a Kereszténydemokrata Néppártnak frakcióvezetõje. Harrach Péter azt mondta, pártjának is az az érdeke, hogy olyan költségvetési törvény szülessen, ami garantálja az államháztartás biztonságos finanszírozhatóságát és egyben költséghatékony mûködését.

Harrach Péter, a kisebbik kormánypárt frakcióvezetõje az MTI-nek azt mondta, hogy figyelemmel fogják kísérik a KDNP számára legfontosabb területeket, és a gazdaság és a költségvetés teherbíró képességének figyelembevételével kezdeményezni fogjuk a költségvetési elõirányzatok szükség szerinti módosítását. Ugyanakkor – folytatta – a költségvetési javaslatnak minden eleme még nem ismert, és az a bizottsági és parlamenti tárgyalás során jelentõsen módosulhat.

A legfontosabb területekre térve azt mondta: “rendkívüli eredmény lesz a Nyugdíjbiztosítási Alap költségvetésének saját lábra állítása, és az államadósság további – ugyan a 2011-eshez képest szerényebb – csökkentése is.

Jelentõs lépés lesz a bérpótló juttatások helyett bevezetendõ közmunkán keresztül több tízezer ember visszavezetése a munka világába – tette hozzá. Kockázatot jelenthet ugyanakkor nyilvánvalóan a világgazdasági növekedés megtorpanása, és az euróövezet válsága, amely az árfolyamok bizonytalansága révén komolyan befolyásolhatja és nehezítheti a 2012. évi költségvetés végrehajtását – mondta Harrach Péter.

Szijjártó Péter, a kormányfõ szóvivõje a Fidesz-KDNP frakciószövetség keddi ülése közben tartott sajtótájékoztatón azt mondta, hogy péntekig a parlament elé terjeszti a kormány a jövõ évi költségvetés tervezetét, amelynek célja az arányos adórendszer kiteljesítése, az adóelkerülési lehetõségek bezárása, a nyugdíj-, valamint az egészségügyi kassza “lábra állítása” és az, hogy a jelenlegi 595 ezer, jövedelempótló támogatásban részesülõ emberbõl legalább 200 ezret a Start munkaprogramon keresztül visszavezessen a munka világába.

Forrás: MTI, hirado.hu