Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 55. évfordulójára emlékeztek Veresegyházon

Share Button
Veresegyházon ünnepi megemlékezést tartott a Fidesz és KDNP helyi szervezete az 1956-os forradalom és szabadságharc 55. évfordulója alkalmából. A rendezvényt Harrach Péter a körzet képviselõje nyitotta meg.
Az 1956-os forradalom és szabadságharc 55. évfordulójára emlékeztek Veresegyházon 
 
<--more-->
-Az 1956-os eseményekre emlékezve nem a gyász, hanem a remény ébred bennünk. A forradalom örömteli pillanataiban az emberek teleszívták a tüdejüket a szabadság tiszta levegõjével. Egyszerre harcoltak a külsõ és belsõ elnyomás ellen. Talán nem túlzás azt mondani, hogy ez ma is így van. A szabadságharc folyamatos történelmünkben. Ma is küzdelmet vívunk a pénzvilág okozta eladósodottság ellen, és azon eszmék ellen, amelyek Európában és Magyarországon is devalválni próbálják a hagyományos értékeket és hitelteleníteni a normákat, amelyek összetartják a közösségeket, és a nemzetet. Mi azok nyomdokaiba lépünk, akik 1956-ban is ezeket az értékeket képviselték, és fejet hajtunk a hõsök elõtt. – mondta el Harrach Péter.

Ezt követõen Dr. Bõzsöny Ferenc a Magyar Rádió legendás bemondója beszélt a forradalom napjairól, mindarról, aminek akkor szemtanúja volt. Hangsúlyozta, hogy soha nem mesél olyan eseményekrõl, amelyekrõl nincs hiteles információja.

A megemlékezést Tolcsvay Béla zenés mûsora zárta.

Brockhauser Edit