Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Az országjárás elsõ állomásán Szécsényben

Share Button
A kormány tagjai, az EP képviselõk, és a szakpolitikusok országjárásra indulnak, hogy a 2012-es „országvédelmi” költségvetést, bemutassák a lakosságnak.
 
Az országjárás elsõ állomásán Szécsényben
 
<--more-->
Harrach Péter a KDNP frakcióvezetõje, Nógrád 03 választókerületében járt, dr. Nagy Andor országgyûlési képviselõ meghívására. Mint a vendéglátó politikus felvezetõjében elmondta, a választási gyõzelem eufóriája után, a realitások talaján állunk, és ma már nincs olyan ember, aki ne lenne tisztában azzal, hogy az ország súlyosan eladósodott. Az idei év törvényei elõkészítették az adósságkezeléshez és a nagy ellátórendszerek átalakításához a terepet.

Harrach Péter azzal kezdte felszólalását, hogy a parlamentben most olyan sarkalatos törvények születnek, amelyek hosszú évtizedekre meghatározzák Magyarország jövõjét.
-Az uniós tagsággal vállalta az ország, hogy a költségvetési hiánycélt három százalék alá helyezi. Ez a korábbi kormányzatoknak nem sikerült. Az Orbán kormány az elsõ, amelynek az államadósság csökkentése és a hiánycél tartása is sikerül. A jövõ év költségvetése, a kormány szándéka szerint, az uniós válságzónától történõ elrugaszkodást biztosítja. A legfõbb cél, hogy az államadósságot újratermelõ alrendszereket átalakítsuk, például a nyugdíjrendszer és az egészségügy saját lábra állításával. Ide tartozik a Start munkaprogram, amely a munkaerõpiacra igyekszik visszavezetni a dolgozni tudó és akaró embereket. További kormányzati célok, az országvédelmi alap létrehozása, és az, hogy megszüntessük az adóelkerüléseket. – ismertette Harrach Péter a kormány terveit. Hozzátette a kormányzat legfontosabb vállalásai továbbra is, az államadósság csökkentése, a munkahelyteremtés, vagyis a foglalkoztatás növelése, az otthonteremtés támogatása, a devizahitelesek megmentése, és az adórendszer egyszerûsítése, ebben az egykulcsos adó megtartása.

Ezt követõen a politikusok válaszoltak a hallgatóság részérõl felmerülõ kérdésekre. A legtöbb kérdés az egykulcsos adóval, az EVA-val, a kisvállalkozások terheivel, és a kistelepülések nehézségeivel kapcsolatban érkezett.

Brockhauser Edit