Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Elkészült a családok védelmérõl szóló törvény tervezete

Share Button
Elkészült a családok védelmérõl szóló törvény tervezete és hamarosan a parlament elé kerülhet – jelentette ki Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetõje. Párttársai, Rubovszky György és Pálffy István a parlament napirendjén szereplõ kitüntetésekrõl szóló sarkalatos törvényrõl tájékoztatta a sajtót. Rubovszky György megjegyezte, a sarkalatos törvényhez a módosító indítványok 90 százaléka szövegpontosító, és azokat kizárólag az MSZP adta be.
Elkészült a családok védelmérõl szóló törvény tervezete 
 
<--more-->
A családok védelmérõl szóló törvénytervezet a család fogalmát a leszármazás elve alapján határozza meg. Eszerint legalább két, egyenesági rokonságban álló személy alkot családot.

Reagálva a bulvársajtóban többször is megjelent hírre, amely szerint a KDNP engedelmességre kötelezné a gyermekeket, a kereszténydemokrata politikus felhívta a figyelmet, hogy a ma hatályos törvényekben is szerepel a szülõ-gyermek kapcsolat szabályozása. Ez nem újkeletû, hanem a normális emberi kapcsolatok évezredek óta ilyen, és hasonló elvek szerint mûködnek.

A javaslathoz kapcsolódva úgy fogalmazott: ha gazdasági gondjainkat nem sikerül megoldani, a magyarok szegények lesznek; ha a népesedési gondokat nem sikerül megoldani, akkor nem lesznek szegények, mert nem lesznek.

Szavai szerint a családpolitikáért felelõs államtitkárság közremûködésével elkészült tervezet kerettörvény-jellegû, a részleteket alacsonyabb rendû jogszabályok rögzítik. A tervezet “ma a bürokrácia malmai között õrlõdik, ez a sorsa minden törvénytervezetnek” – jegyezte meg némi iróniával, hozzátéve: reményei szerint hamarosan kikerül onnan, és megkezdheti a parlament tárgyalását.

Forrás: kdnp.hu