Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Nagy az érdeklõdés az országjárás fórumain

Share Button
Kormánytagok és szakpolitikusok országjáráson vesznek részt, hogy a 2012-es “országvédelmi” költségvetést, bemutassák a lakosságnak. Harrach Péter legutóbb Balatonbogláron járt.
 
Nagy az érdeklõdés az országjárás fórumain 
 
<--more-->
Mészáros Miklós polgármester köszöntõ szavait, illetve Móring József Attila kereszténydemokrata körzeti képviselõ bevezetõjét követõen, Harrach Péter a KDNP frakcióvezetõje tartotta meg elõadását.

– Nagy az érdeklõdés az országjárás elõadásain, melyeken azt tapasztalom, hogy a felszólalók a személyes problémáik mellett, aggodalommal és felelõsséggel viseltetnek az ország sorsa iránt is. –mondta el Harrach Péter.

Mint a politikus hangsúlyozta Magyarország nehéz helyzetben van, az örökölt államadósság terhe, az unióban jelentkezõ pénzügyi válság hatása, és a költségvetési hiánycél 3 százalék alatt tartása egyszerre kezelendõ feladat a kormány számára, amely mindezek mellett a húsz éve húzódó struktúraváltást is megkezdte. A sarkalatos törvényekben, a kormány évtizedekre elõre meghatározza az ország jövõjét, ugyanakkor, a nagy ellátórendszerek átalakítása, értelemszerûen, egyes társadalmi csoportokból ellenkezést is kiválthat.

A politikus elõadásában többek között beszélt a családvédelmi, és köznevelési törvényrõl, illetve a nyugdíjrendszer átalakításáról. Azt is kiemelte, hogy a Fidesz és KDNP kormány pártszövetségen és nem koalíción alapul, amelyben ellentétek nincsenek, csak hangsúlybeli eltolódások.
Harrach Péter végül válaszolt a hallgatóság részérõl elhangzott kérdésekre.

Brockhauser