Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

A „Magyarnak lenni” könyvsorozat legújabb kötetének bemutatója

Share Button
A Kairosz kiadó gondozásában megjelenõ, Magyarnak lenni könyvsorozat legújabb kiadványának, a Keresztény értékrend és a nemzet múzeuma címû kötetének bemutatójára került sor a Hadtörténeti Intézet és Múzeum különtermében. A kötetben Dvorszky Hedvig, a katolikus rádió szerkesztõ-riportere beszélget, Dr. Gedai Istvánnal a Magyar Nemzeti Múzeum nyugalmazott igazgatójával.
„Magyarnak lenni” könyvsorozat legújabb kötetének bemutatója
<--more-->
A könyvbemutatón Dr. Kovács Vilmos ezredes a Hadtörténeti Intézet és Múzeum igazgatója köszöntötte a vendégeket. A rendezvényen részt vett Dr. Boross Péter volt miniszterelnök, aki a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottságban együtt tevékenykedik Gedai Istvánnal.

A könyvet Harrach Péter a KDNP frakcióvezetõje méltatta.

-A szerzõpáros Gedai István életútjának, személyiségének és értékrendjének bemutatására vállalkozott, ami egy ilyen kis kötetben nehéz feladat. A könyv nem csak a gyermekkor két meghatározó alakját, a nagyapát és édesapát eleveníti fel, hanem az 1956-os forradalomban résztvevõ egyetemista történetét is. A megtorlás a börtön, a segédmunkás évek, majd az újabb tanulást követõ szakmai pályaív is bemutatásra kerül a kötetben, egészen a Magyar Nemzeti Múzeum igazgatói posztjáig. Gedai István számtalan szakmai és közéleti írás szerzõje is. A könyv történetein keresztül megjelenik elõttünk személyisége és értékrendje, a soha meg nem tagadott kereszténység, a nemzeti érzület, a tudományos alázat, és a társadalmi felelõsség. – emelte ki Harrach Péter.

Ezt követõen Dvorszky Hedvig a könyv születésérõl beszélgetett Gedai Istvánnal, majd zárásként Ferencz Éva népdalénekes néhány dallal felidézte a közelgõ karácsony hangulatát.

Brockhauser Edit