Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

A legnagyobb eredmény a fizetõképesség megõrzése

Share Button
Évértékelõ tájékoztatókat és felszólalásokat tartottak a pártok a 2011-es esztendõ utolsó plenáris ülésén. A Népszabadság a parlamenti képviselõcsoportok vezetõit arról faggatta: mire büszkék 2011-bõl, mit szégyellnek az elmúlt évbõl, és mit tartanak elsõdleges feladatuknak jövõre. Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetõje kijelentette: büszke  az új alaptörvény, illetve azoknak a törvényeknek a meghozatalára, melyek lehetõvé teszik Magyarország megújítását.
<--more-->
Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetõje arra a legbüszkébb, hogy a parlamenti többség, illetve a kormány munkájának az eredménye az, hogy sikerült megõrizni az ország fizetõképességét, illetve megmenteni az államcsõdtõl Magyarországot. „De büszke vagyok az új alaptörvény, illetve azoknak a törvényeknek a meghozatalára, melyek lehetõvé teszik Magyarország megújítását. Az elfogadott sarkalatos törvények adják meg ehhez a kereteket. Emellett elég jól tudtuk kezelni az ellenzéket a T. Házban” – fogalmazott.

A kereszténydemokrata frakcióvezetõ arra, hogy mit szégyell, illetve sajnál, úgy válaszolt: „jó lett volna, ha az eredeti, Szászfalvi László államtitkár által elkészített egyházügyi törvény simán megy át a parlamenten, a visszavonást, illetve az Alkotmánybíróság döntését sikerül elkerülni. (Az Alkotmánybíróság közjogi érvénytelenség címén semmisítette meg a törvényt. – A szerk.) Harrach Péter 2012 legfontosabb feladatának az elfogadott törvények „bejáratását” nevezte, azokat a szükséges módosításokat, melyeket az élet, a gyakorlat megkövetel akár az oktatási, az egészségügyi, a közjogi, az önkormányzati rendszerek átalakításakor.

kdnp.hu
Forrás: nol.hu