Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

A magyar kormány nyitott a megegyezésre az Európai Bizottsággal

Share Button
A magyar kormány nyitott a megegyezésre az Európai BizottsággalA KDNP szerint a kötelezettségszegési eljárás az unió bevett gyakorlata, sok esetben alkalmazott megoldás, és a magyar kormány nyitott a megegyezésre – mondta Harrach Péter a kisebbik kormánypárt frakcióvezetõje. Óriási különbség van az uniós eljárás és a Magyarország ellenfelei által gerjesztett médiahadjárat között. A hazai balliberális ellenzék és nemzetközi barátaik példátlan rágalomhadjárata súlyos károkat okozott hazánknak – vélte a kereszténydemokrata politikus.
<--more-->
A kötelezettségszegési eljárás viszont az unió bevett gyakorlata, sok esetben alkalmazott megoldás. A folyamat során a két fél tárgyalása, vagy az Európai Bíróság döntése hoz eredményt – mondta Harrach Péter.

A politikus kiemelte: a magyar kormány nyitott a megegyezésre, érveit világosan ki fogja fejteni, és az esetleges törvénymódosítás nem jelent különösebb nehézséget. Ha bírósági döntés születik a kormány azt tiszteletben fogja tartani – tette hozzá a politikus.

Az Európai Bizottság kedden úgy döntött, hogy három kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen – jelentette be José Manuel Durao Barroso elnök kedden Strasbourgban. Az eljárások egyike a jegybank függetlenségét érintõ szabályozással kapcsolatos, egy másikat a bírói tevékenység felsõ korhatárára vonatkozóan, a harmadikat pedig az adatvédelmi hatóság függetlenségére vonatkozó szabályokat érintõen indítanak. Döntött a bizottság arról is, hogy közelebbi tájékoztatást kér a kormánytól a bírói függetlenséget érintõ egyes kérdésekkel kapcsolatban.

Forrás: MTI