Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Látogatás a váci Király Endre Ipari Szakközépiskola és Szakiskolában

Share Button
A váci Király Endre Ipari Szakközépiskola és Szakiskola Pest megye egyik legnagyobb oktatási intézménye, ahol több mint 1200 diák képzése folyik.
Látogatás a váci Király Endre Ipari Szakközépiskola és Szakiskolában 
 
<--more-->
Imre Zsolt igazgató a nevelõtestületi értekezlet megnyitójában elmondta, a beiskolázási körzet országgyûlési képviselõit meghívja a szakképzési és köznevelési törvény változásainak megismertetése, illetve az iskola bemutatása céljából. Az igazgató rövid beszámolóját követõen Harrach Péter az I. számú választókerület képviselõjeként arról beszélt, hogy közéleti felelõsséggel, de vendégként érkezett, hogy megismerje az iskola terveit az új szakképzési törvény tekintetében.
 
Látogatás a váci Király Endre Ipari Szakközépiskola és Szakiskolában 
 
-Nem volt kétséges, hogy a magyar oktatási rendszer megújításra szorul. Számtalan szakmai, és gyakorlati szempont figyelembevételével született meg a köznevelési törvény, amelyben az oktatás mellett a nevelés is fontos szerepet kap. Az új rendszerû képzéseknek a gazdasági és társadalmi életben is eredményeket kell hozniuk. Ez különösen nehéz feladatot ró a pedagógusokra, hiszen ma mindkét terület válságban van. – mondta el többek között a politikus, aki kitért az országot fenyegetõ demográfiai válságra, a családi életre nevelés fontosságára, és a korunkra jellemzõ értékválságra. Azzal zárta szavait, hogy a nemzet elõtt álló feladatok nagyok, de nem félünk tõlük, és meg fogjuk oldani õket.

Brockhauser Edit