Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Idõsek Magyarország megújításáért

Share Button
Megalakult a Kovács K. Zoltán Idõsek Köre, amely kiemelt céljának tekinti, hogy szerepet vállaljon az idõs emberek érdekeinek és véleményének a politikai döntéshozatal legmagasabb szintre történõ eljuttatásában.
 
Idõsek Magyarország megújításáért 
 
<--more-->
A szervezõdés lehetõséget nyújt tagjainak arra, hogy rendszeresen közéleti, kulturális és szabadidõs programokat szervezzenek, illetve azokon részt vegyenek. Emellett szeretnének hozzájárulni a társadalom idõsbarát szemléletének erõsítéséhez is.

– A középosztály erõsítésével és a nemzedékek közötti szövetség megvalósításával biztosítjuk, hogy hosszútávon fenntartható nyugdíjrendszer legyen Magyarországon – mondta Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetõje az alakuló ülés elõtt tartott sajtótájékoztatón. A kereszténydemokrata politikus a nemzedékek együttmûködését segítõ és a politikai döntéshozatalban az idõsek érdekeinek hangsúlyosabb érvényesítését célzó szervezõdés létrehozását a kereszténydemokraták életében jelentõs állomásnak nevezte.


A Duna-melléki Református Egyházkerület székházában Medgyasszay László a Kör képviselõje és Harrach Péter a KDNP frakcióvezetõje írták alá a nyilatkozatot. A rendezvényen részt vett Gaal Gergely az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnökhelyettese is, aki üdvözölte a kör megalakulását, és együttmûködést ígért.
Az alakuló ülésre közel kétszáz idõskorú vendég érkezett.
 
Idõsek Magyarország megújításáért 
 
Harrach Péter felszólalásában kiemelte, minden helyben dõl el, a kisközösségek építése, a helyi közéletben betöltött szerepe, és érdekeinek érvényesítése biztosíthatja a szervezet mûködésének sikerét. Magyarország megújításában, a nemzedékek közötti együttmûködésen túl az idõsek a társadalmi tudat formálásával, a tapasztalataik átadásával és végsõ soron a szavazataikkal támogathatják a kormány politikáját.

-Kívánom, hogy dinamikus és életet sugárzó helyi csoportok jöjjenek létre. – fogalmazott a politikus. Ezt követõen szót ejtett aktuálpolitikai kérdésekrõl.

Brockhauser Edit
(Forrás MTI/kdnp.hu)