Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Cegléden tartották a KÉSZ 180. kerekasztal konferenciáját

Share Button
A 180. kerekasztal konferenciát Lanczendorfer Erzsébet, kereszténydemokrata képviselõ, a KÉSZ gyõri szervezetének elnöke vezetésével tartották a ceglédi városházán. A rendezvényen elõadást tartottak Harrach Péter a KDNP frakcióvezetõje, Rogán Antal V. kerületi polgármester, és Fodor Csaba politológus.
 
Cegléden tartották a KÉSZ 180. kerekasztal konferenciáját 
 
<--more-->
A kerekasztal konferencia elõtt sajtótájékoztatót tartottak, amelyen Lanczendorfer Erzsébet a KÉSZ fórumainak sikerérõl beszélt, hiszen az országban több településen, nagy érdeklõdés mellett zajlanak ezek az események. Harrach Péter a keresztény értékrendet képviselõ civil kezdeményezés függetlenségét hangsúlyozta. Mint elmondta, a parlamenti munkában és a civil fórumokon is van mit tenni a kereszténydemokrácia érdekében.  Rogán Antal szerint a fórumok azért fontosak, hogy az emberek közvetlen módon is értesüljenek az eltelt két év kormányzati munkájáról. Hangsúlyozta, hogy a súlyos gazdasági örökség terhe határozta meg ezt az idõszakot. Kiemelte, az Európából érkezõ támadások mögött nem demokrácia deficit húzódik meg, hanem érdeksérelmek, mert a baloldali kormányzás gazdasági haszonélvezõinek, a multinacionális cégeknek, és a bankoknak is ki kell venni a részüket a terhek vállalásából. „ A vádakra tényekkel kell válaszolni, és azokból jól állunk” tette hozzá. Fodor Csaba politológus a közvélemény kutatások jellegérõl, és a politikai elemzések sokrétûségérõl beszélt.

A kerekasztal beszélgetés során a felszólalók Lanczendorfer Erzsébet témafelvetéseire, és a közönség kérdéseire reagáltak.

Harrach Péter elõadásában arra a kérdésre, hogy szükség van-e napjainkban keresztény világnézeti pártra kijelentette, a KDNP politikai tevékenysége lehetõség és kötelesség. Az európai színtéren az ultraliberalizmus ellenpontját jelenti a kereszténydemokrácia. A liberalizmus ellen egyedül ez az eszmeiség rendelkezik a megfelelõ érvrendszerrel.

 
Cegléden tartották a KÉSZ 180. kerekasztal konferenciáját 
 
-Itthon, a keresztény-szociális érdekvédelem, a rászorulók, kispénzûek, leszakadók képviselete a hagyományaink és az eszmeiségünk miatt is kötelességünk. A néppárt mellett, amellyel az együttmûködés nélkülözhetetlen, megjeleníthetjük a saját értékrendünk. Politikai ellenfeleink részérõl támadások érnek bennünket, mert nem tudják feldolgozni a hatalmas választási vereséget, és azért mert egy rendezett, a normákra és közösségekre épülõ világot szeretnénk megteremteni. A pénzügyi és gazdasági körök az érdeksérelmeik miatt támadják politikánkat, míg az ultraliberalizmus hazai és külföldi képviselõi a hagyományos társadalmi értékrend fellazítására törekednek. –fejtegette a frakcióvezetõ.

Az unióból hazánk ellen indított kötelezettségszegési eljárások kapcsán Harrach Péter úgy nyilatkozott, „mindegyik, általuk kifogásolt törvényünknek megvan az egyértelmû és tényszerû magyarázata”, melyeket röviden ki is fejtett. Ennek kapcsán szóba került, hogy hazánk ellen három pontban indítottak eljárást, amely a médiában túlzó hangsúlyt kap, míg például Belgium ellen több mint 100 ilyen intézkedés indult.

Brockhauser Edit