Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Politikai szempontok állnak a kritikák mögött

Share Button
A Kereszténydemokrata Néppárt álláspontja szerint a kis eredmény is eredmény, és meggyõzõdésük, hogy a fennálló vitás kérdésekben is Magyarországnak van igaza – reagált  az Európai Unió központi javaslattevõ-végrehajtó szervének  sajtótájékoztatóján elhangzott bejelentésre Harrach Péter, a KDNP alelnöke.  A párt álláspontja szerint a bizottság szakmai kritikája mögött politikai szempontok vannak, a döntéshozók többsége által képviselt politikai irány nem erõsíti, hanem gyengíti Európát.
<--more-->
Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetõje az Európai Bizottság döntése után a Magyar Távirati Iroda kérdésére válaszolva elmondta: a kis eredmény is eredmény, ugyanakkor meggyõzõdésük, hogy a fennálló vitás kérdésekben is Magyarországnak van igaza. Ezt akonkrét ügyekben az eljárás következõ szakaszában akár a bíróság elõtt is bizonyítanunk kell.    

Hangsúlyozta: egy másik, és ennél fontosabb tény, hogy a bizottság szakmai kritikája mögött politikai szempontok vannak, és a KDNP véleménye szerint a döntéshozók többsége által képviselt politikai irány nem erõsíti, hanem gyengíti Európát, és tovább mélyíti a földrész kulturális válságát.

Az Európai Bizottság sajtótájékoztatón  bejelentették: két témában – az adatvédelmi hatóság függetlensége és a bírói tevékenység felsõ korhatára tekintetében a Bizottság folytatja Magyarország ellen a gyorsított kötelezettségszegési eljárást, a központi bank függetlenségét illetõen pedig további tájékoztatást kér a magyar kormánytól. Az elsõ két témában áttérnek a kötelezettségszegési eljárás következõ szakaszára, amelynek során úgynevezett indoklással alátámasztott véleményt juttatnak el Budapestre.    

A harmadik kötelezettségszegési ügyben, a jegybanki függetlenség kérdésében ezt a következõ eljárási szakaszt még nem léptetik életbe, hanem további tájékoztatást kérnek.

kdnp.hu
Forrás: MTI