Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

„A Magyarországot ért támadások a radikális jobboldalt erõsítik”

Share Button
A radikális jobboldalt erõsítik azok a támadások, melyek az utóbbi idõben érték Magyarországot – jelentette ki Harrach Péter kedden Szegeden. Az „összehangzó” támadások belülrõl indulnak, és az európai baloldal politikai szándékaival, illetve egyes médiumok törekvéseivel felerõsítve vissza is térnek Magyarországra – mondta a Kereszténydemokrata Néppárt országgyûlési frakciójának vezetõje egy pártrendezvény elõtt tartott sajtótájékoztatóján.
<--more-->
A politikus szerint a támadások oka részben az, hogy a hazai baloldal nem tudja vereségét feldolgozni, a liberális baloldal – eszmei alapon – a rendezett világ megteremtését kifogásolja, és emellett gazdasági szempontok is keresendõk a folyamatok hátterében.

Az alkotmányozás befejezõdött és a parlament a sarkalatos törvények többségét is megalkotta már. A KDNP sajátos felvállalt feladata jelenleg, hogy keresztény-szociális pártként képviselje azokat az érdekeket, amelyek az átlagemberek mindennapjait teszik elfogadhatóbbá és szebbé – fogalmazott a frakcióvezetõ. A honatya példaként a munkatörvénykönyvének elfogadását említette, ahol a KDNP-nek sikerült a védett korban lévõk és a gyermekszülés után a munkavilágába visszatérõk érdekeit megjelenítenie.

Rubovszky György, a mentelmi bizottság elnöke a parlament elõtt álló feladatok közül a büntetõ- és a polgári törvénykönyv elfogadását emelte ki. Mint mondta, a KDNP képviselõi határozottan – akár kormánytöbbséggel szemben is képviselni fogják – hogy a család egy férfi és nõ kapcsolatán nyugszik és a gyerekekkel egészül ki.

Kalmár Ferenc, a párt szegedi képviselõje hangsúlyozta, a kereszténydemokraták az emberek oldaláról igyekeznek a politikát értelmezni. A politikus a szegedi KDNP-s képviselõk által a közelmúltban elért eredmények közül a „kismamabérlet” és rakparton történõ ingyenes parkolás bevezetését említette.

Forrás: MTI