Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

A KDNP ajkai alapszervezetének fórumán

Share Button
Az KDNP ajkai alapszervezetének fórumán Harrach Péter az aktuálpolitikai események kapcsán, reagált Gyurcsány Ferenc egyházellenes megnyilatkozására.  
A KDNP ajkai alapszervezetének fórumán
<--more-->
-Gyurcsány Ferenc felvette kultúrharcos mezét, nem törõdve azzal, hogy ez rombolja a társadalmi békét és növeli a hívõ-nem hívõ emberek közötti feszültséget. Ezzel az akciójával megrendült politikai pozícióját kívánja megerõsíteni, bízva abban, hogy egy egyházellenes réteget maga mellé tud állítani. – jelentette ki Harrach Péter a KDNP frakcióvezetõje.

Az Ajkai kereszténydemokrata alapszervezet rendezvényén Harrach Péter elõadásában elmondta, hogy az európai kultúra sajátos válságát éli. A dekadens állapot az ultraliberális és konzervatív értékrend szembenállásában is megnyilvánul. A Magyarországot ért uniós támadások három fronton érkeznek, egyrészt a gazdasági érdekeiket féltõ multiktól, másrészt a bukását feldolgozni képtelen hazai baloldal árulásától, harmadrészt az elõbb említett ideológiai okokból.  

-A Magyarországot padlóra küldõ Gyurcsány Ferenc támadása az egyházak ellen a nemzetközi ultraliberális törekvésekkel egybehangzóan azokat az intézményeket támadja, amelyek a rendezett világot képviselik. – hangoztatta a fórumon Harrach Péter.

Beszédében kitért a Fidesz-KDNP pártszövetség sikeres együttmûködésére, az ország megújításáért folytatott munkára, a nagy társadalmi rendszerek átalakítására és az ezzel kapcsolatos törvénykezés folyamatára.

Hangsúlyozta, hogy a KDNP keresztény szociális párt, így kormányzati munkája során a munkavállalók, a leszakadó társadalmi rétegek, és a nyugdíjasok érdekeit tartja szem elõtt. Kérdésre válaszolva példaként említette a szabad vasárnappal kapcsolatos törekvéseket, a kártyás elektromos mérõórák bevezetését, a munka törvénykönyvének a munkavállalók érdekében tett módosításait.

Az ellenzék megnyilvánulásai kapcsán szólt arról az utcai tüntetéseken megmutatkozó civil szervezõdésrõl, amely a „gyûlölet kultúrájaként” jelenik meg, de a rendre, és normákra igényes társadalmi rétegek körében nem tud népszerûségre szert tenni.

Brockhauser Edit