Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Gödi lakossági fórum

Share Button
„Az európai intézmények képviselete ma erõsebb, mint a nemzetállamoké.” –mondta Harrach Péter a KDNP gödi alapszervezete által meghirdetett lakossági fórumon. Beszélt az Európában és hazánkban is megjelenõ két világnézetrõl, a hagyományok és normák tiszteletére épülõ konzervatív értékrendrõl, és az ezzel szembenálló liberális eszmékrõl. Ennek kapcsán hangsúlyozta, hogy az európai, és hazai baloldali támadások részben gazdasági, részben ideológiai okokra vezethetõk vissza.
 
Gödi lakossági fórum 
 
<--more-->
– A nemzetközi pénzvilágnak nem csak gazdasági, hanem politikai feltételei is vannak. – tette hozzá egy kérdésre válaszolva.

A frakcióvezetõ elõadásában kitért az utóbbi idõszak kormányzati döntéseire, és a KDNP szerepvállalására a pártszövetségben. A terem zsúfolásig telt, és a több mint két órás rendezvényen számtalan kérdésre válaszolt.

 
Gödi lakossági fórum 
 
A népesedési problémát nemzeti sorskérdésnek nevezte, amely a nyugdíjrendszer hosszú távú fenntarthatóságának is egyik feltétele. Szó esett a sarkalatos törvényekrõl, a képviselõi összeférhetetlenségrõl, az új választókerületekrõl és a kisebb parlamentrõl.

Végül kijelentette reméli, hogy mind a gazdasági mind a társadalmi nehézségek megoldódnak, és felépülhet az új Magyarország.

Brockhauser Edit