Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

A csõvári evangélikus lelkész beiktatása

Share Button
A csõvári evangélikus templomban Mekis Ádám esperes iktatta be hivatalába a gyülekezet új lelkészét Laczi Rolandot. A ceremónián részt vett Harrach Péter a körzet országgyûlési képviselõje, aki köszöntõjében a lelkész társadalmi szerepét hangsúlyozta.
A csõvári evangélikus lelkész beiktatása 
 
<--more-->
-A lelkészek munkája nem csak a gyülekezetekben vagy helyi közösségekben fontos, hanem a nemzet egészében.  Részt vállalnak egy olyan, a hagyományos értékekre épülõ társadalom kialakításában, amelyben a család fontosabb, mint az alternatív együttélési formák, a tisztes munkával szerzett jövedelem elõbbre való, mint a spekulációval szerzett vagyon, vagy a segélyezésre berendezkedett életforma.  A kisközösségek építésével megóvják az egyént az elmagányosodástól, és kiszolgáltatottságtól. – mondta el a politikus. Párhuzamot vont a lelkész és a képviselõ tevékenysége között abban, hogy a lelkész nem csak a gyülekezetért, a képviselõ pedig nem csak azokért dolgozik akik rászavaztak, hanem a település minden tagjáért.
 
A csõvári evangélikus lelkész beiktatása 
 
Végezetül, a korábbiakhoz hasonlóan sikeres, a falu fizikai és lelki épülését szolgáló együttmûködést kívánt a csõvári polgármesternek és lelkésznek.
 
A csõvári evangélikus lelkész beiktatása 
 
Brockhauser