Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Középiskolások ismerkedtek a parlamenti politikai munkával

Share Button
A ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium, és a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium diákjai látogatást tettek a parlamentben, amelynek keretében elõadást hallhattak a képviselõi munka, a törvényalkotás és a politikai tevékenység mûhelytitkaiból.
Középiskolások ismerkedtek a parlamenti politikai munkával 
 
<--more-->
A középiskolásokat Harrach Péter a KDNP frakcióvezetõje köszöntötte. Mint elmondta a fiatalok körében nem örvend túl jó hírnévnek a politika világa, ezért fontos, hogy ilyen alkalmakkor megismerjék a törvénykezés elõkészítési és döntési mechanizmusának lépcsõit, személyesen találkozzanak néhány képviselõvel, és feltegyék a kérdéseiket, amelyekben nincs „tabutéma”.

-A médiában gyakran megjelenõ negatív képpel szemben a politikus szerepe az, hogy a törvénykezésben megjelenítse az általa képviselt értékrendet, és leképezze azokat a társadalmi törekvéseket, amelyekre a választók felhatalmazást adtak. –emelte ki Harrach.

 
Középiskolások ismerkedtek a parlamenti politikai munkával 
 
Ennek kapcsán beszélt a hagyományos értékek védelmérõl, az unióban és hazánkban, a család kiemelten fontos szerepérõl, a demográfiai elõrejelzésekrõl, és bíztatta a fiatalokat a családi élet és a karrier összeegyeztetésére.

Beszédét azzal zárta, hogy a politikusi munka gyakorlati részérõl a KDNP két parlamenti képviselõje, Tarnai Richárd Pest megyei Kormánymegbízott, és Földi László, Cegléd város polgármestere tart elõadást.

B.E.