Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

A kormány két éve

Share Button
Fórum Vácott a Fidelitas és az IKSZ szervezésében

Vácott kerekasztal beszélgetésen értékelte a kormány két éves munkáját Harrach Péter a 4. számú választókerület elnöke, és Cséfalvay Zoltán a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.

 
A kormány két éve  
 
<--more-->
Hollik István kérdéseire válaszolva Cséfalvay Zoltán elmondta a két éve átvett örökség nehezebb volt mint bárki gondolta volna, a gazdasági csõd elkerülése érdekében, bevezették a bankadót és a különadót. Történelmi lépésként említette azt a nehezem megszületett megállapodást, amelyet a bankokkal kötöttek az árfolyamrögzítés és a végtörlesztés kapcsán. Fontos, hogy „az új Alkotmányba bekerült egy olyan biztosíték, hogy ezután egyetlen kormány se tudja a végletekig eladósítani az országot.”

Harrach Péter szerint a kétharmados többség azt mutatta, hogy a magyar társadalom elutasítja a jelenlegi ellenzék képviselte világnézetet, és a hagyományos nemzeti értékek, a rend helyreállítása mellett tette le a voksát.  Ez ma is így van, hiszen még a „lemorzsolódó” választók sem erõsítik a balliberális oldalt.

-A kormánynak van világos értékrendje, egészséges társadalomképe, és bátorsága a nagy ellátórendszerek átalakításához, amelyek olykor érdeksérelemmel járnak. Mindehhez rendelkezik a szükséges politikai támogatottsággal is. – jelentette ki Harrach. Egy kérdés kapcsán azt is elmondta, hogy a legjobb szociálpolitika a jó gazdaságpolitika.

Cséfalvay az európai gazdasági helyzetet értékelve hangsúlyozta, a kormány konszolidálta a költségvetést, tartani tudja a 3 százalék alatti államháztartási hiányt, amit kevés uniós ország mondhat el magáról. Ezzel eltávolodott a gazdasági válságokkal küszködõ országoktól.

„ Mindez nem volt könnyû sem a kormánynak sem a magyar embereknek.” –tette hozzá.

A fórumot követõen Harrach Péter megbeszélést folytatott a Fidesz és a KDNP helyi alapszervezeteivel.

Brockhauser Edit