Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

300 milliárdos tehercsökkentésben állapodott meg az NGM és a kormány

Share Button
Háromszázmilliárd forint értékû, a munka világát érintõ, tehercsökkentõ csomagban állapodott meg a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és a Fidesz-KDNP-frakció – jelentette be csütörtökön Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetõje, közölve többek között: a kisadózók esetében egy tételes adó váltja ki az eddigi terheket, és hasonló lépés várható a 25 dolgozónál kevesebbet alkalmazó kisvállalkozóknál is.
<--more-->
Csökkennek a terheik a 25 év alatti, az 55 év feletti és a képzettséget nem igénylõ, fizikai munkát végzõknek is, mégpedig úgy, hogy a legnagyobb kedvezményt az alacsony bérûek kapják majd – részletezte Rogán Antal a 2013-as költségvetést érintõ lépéseket. A kisadózók tételes – az evára hasonlító – adója az összes eddig általuk fizetett teherformát felváltja majd – mondta, a kisadózókra pedig példaként említette a cipészeket, fodrászokat, újságírókat, akiknek így csökkennek adózási terheik. A 300 milliárd forintos program a költségvetési hiányt nem érintheti – húzta alá a kormánypárti politikus.

A tájékoztatón Harrach Péter KDNP-frakcióvezetõ hozzátette azt is, hogy a kereszténydemokraták kérése alapján a tartósan munkanélkülieknek és a kisgyermekes édesanyáknak is adócsökkentést javasoltak.

Forrás: mfor.hu