Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

30 ezer forintot nyerhetnek a családok a KDNP javaslatával

Share Button
A Kereszténydemokrata Néppárt  segítene azoknak a családoknak, amelyek nem tudják kihasználni az adókedvezményeket. Az átlagkeresettel rendelkezõ többgyermekes családok közel 30 ezer forintot nyerhetnek a KDNP azon javaslatával, amely járulékkedvezményt adna azoknak a nagycsaládoknak, amelyek nem tudják igénybe venni a családi adókedvezményeket – mondta Harrach Péter, a párt frakcióvezetõje a 180 perc címû mûsorban.
<--more-->
Harrach Péter frakcióvezetõ a részletekrõl szólva hangsúlyozta: a családi adókedvezménnyel minden dolgozó, jövedelemmel rendelkezõ ember tudott élni, a legkisebb jövedelmûek azonban nem tudják kihasználni a teljes adókedvezmény lehetõségét.

Számukra két lehetõség kínálkozik: vagy megkapják a ki nem használt részt, vagy ezt valami másból tudják leírni, és mivel a törvény szellemének ez utóbbi megoldás felel meg, így a kidolgozáskor a járulékokból való leírás lehetõségét választották – magyarázta a kereszténydemokrata politikus a Magyar rádió reggeli mûsorában.

A javaslaton, amelyet a kormányfõ kedvezõen fogadott, a szaktárca még dolgozik, de az már biztosnak látszik, hogy a munkaadónak nem kell pótolnia a kiesõ járulékot, az államhoz egyszerûen ennyivel kevesebb folyik majd be. Konkrét számítások, adatok egyelõre nincsenek, mert nem tudni még pontosan, hány családot érint majd a könnyítés, a politikai szándék mindenesetre megvan, részletek pedig õsszel várhatók – tette hozzá Harrach.

A mostani KDNP-s javaslat része annak a harcnak, amelyet a párt a gyermekvállalás ösztönzéséért, a családok támogatásért, a demográfiai helyzet javításért indított – hangsúlyozta a frakcióvezetõ, beszámolva arról is: a családok megerõsítését szolgálja majd a családi csõdvédelem intézménye is, amely ott segít, ahol nehézségek támadtak a gazdálkodásban.

Forrás: kdnp.hu, hirado.hu