Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

A frakciószövetség közösen dönt Lázár János javaslatáról

Share Button
Lázár János, a Miniszterelnökséget vezetõ államtitkár szerint nemcsak az általa vezetett Miniszterelnökségnek, hanem más állami intézményeknek is nyilvánosságra kellene hozniuk dolgozóik bérét. Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyûlési képviselõcsoportjának vezetõje a Magyar Távirati Irodának úgy nyilatkozott: a kérdésrõl a frakciószövetség közösen dönt majd, és a KDNP képviselõcsoportja ennek értelmében jár el.
<--more-->
Lázár János államtitkár egy sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy szerinte nemcsak az általa vezetett Miniszterelnökségnek, hanem más állami intézményeknek is nyilvánosságra kellene hozniuk dolgozóik bérét. Jelezte, hogy az állami intézmények vezetõi mellett a parlamenti képviselõcsoportok vezetõit is arra biztatja, hogy tárják a nyilvánosság elé a frakciójuknál foglalkoztatottak – például a szakértõk – bérét, a tanácsadó cégekkel kötött megbízásokat, továbbá javasolja a pártoknál közpénzbõl dolgozók jövedelmét is közzétenni.

Az államtitkár jelezte, hogy az állami intézmények vezetõi mellett a parlamenti képviselõcsoportok vezetõit is arra biztatja, hogy tárják a nyilvánosság elé a frakciójuknál foglalkoztatottak – például a szakértõk – bérét, a tanácsadó cégekkel kötött megbízásokat, továbbá javasolja a pártoknál közpénzbõl dolgozók jövedelmét is közzétenni.

Lázár János közölte egyébként azt is, hogy az általa vezetett szervezet dolgozóinak egyéb juttatásait – így például a telefon- és gépjármûhasználatra, a kommunikációs eszközökre, valamint az esetleges költségtérítésre vonatkozó adatokat – is nyilvánosságra hozzák a következõ hetekben, mert semmiféle szégyellnivalónk nincs, ezek a bérek a munkával arányosak, maximálisan indokolhatóak. Minden bér kétmillió forint alatt van, az pedig, hogy ebben milyen súlyozás van, az én személyes felelõsségem, hiszen a munkáltatói jogok gyakorlójaként a béreket magam állapítom magam, kivétel azok esetében, akiknek bérét törvény határozza meg – fûzte hozzá.

Forrás: MTI, kdnp.hu