Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Vadgasztronómiai fesztivál Soponyán

Share Button
Hatodik alkalommal került megrendezésre az Országos Vadgasztronómiai fesztivál, ezúttal a Fejér megyei Soponyán, ahová több mint ötezer vendéget vártak a szervezõk. A rendezvényt Harrach Péter a KDNP frakcióvezetõje nyitotta meg.
Vadgasztronómiai fesztivál Soponyán 
 
<--more-->
Harrach Péter köszöntõjében kiemelte, a vadásztársadalom tapasztalhatja, hogy a kormány rendezett viszonyokat teremt a vadászat területén is, ezért változtak a fegyvertartás szabályai, és sor kerül a vadászati törvény átalakítására is. A politikus megköszönte az erdészek munkáját, és az összefogást, amellyel sikerült a korábbi kormányzat erdõprivatizációs terveit megakadályozni.

-A nemzeti vagyon megõrzése kiemelt célja a kormányzatnak. – tette hozzá Harrach Péter.  

 
Vadgasztronómiai fesztivál Soponyán 
 
A VADEX Mezõföldi Erdõ és vadgazdálkodási Zrt. Ökoturisztikai Központja, Soponyán, gyönyörû természeti környezetben, a Sárvíz-Völgy Tájvédelmi Körzet szívében található. A majorettes, vadászkürtös megnyitót követõen, egy termetes gímszarvas terítékre hozott példányát nézhették meg az érdeklõdõk. A több napos rendezvényen sok más mellett sor került vadászkutyák versenyére, solymászbemutatóra, zenés-táncos programokra, trófea bemutatóra, kirakodóvásárra. Harrach Péter meglátogatta a „Vadételek asztala” fõzõverseny csapatainak sátrait, ahol javában készültek a különféle vadételek. Különlegességként állványra állított óriásbográcsban, több száz adagos vadpörköltet készített hat szakács.

Brockhauser Edit