Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Családvédõ javaslatokat tesz a KDNP

Share Button
A családi csõdvédelemrõl szóló javaslatról, a családi adózás kiterjesztésérõl, a polgári törvénykönyv módosításáról, a kegyeleti jog egyes rendelkezéseinek megváltoztatásáról kíván egyeztetni, és eredményeket elérni a pártszövetség háromnapos közös frakcióülésén a KDNP – nyilatkozta Sárváron Harrach Péter, a párt frakcióvezetõje. A családi csõdvédelem azoknak jelenthetne segítséget, akik törleszteni már nem tudnak, de otthonuk elvesztése, vagy teljes ellehetetlenülésük még megelõzhetõ vagyongondnok közremûködésével.
<--more-->
A családi csõdvédelem azokat a családokat védené meg, amelyek már nem képesek segíteni magukon, de még rendezhetõ a helyzetük – hangsúlyozta a kereszténydemokrata politikus.

A családi adózás kiterjesztése javaslatuk szerint azokra vonatkozna, akik személyi jövedelemadójukból nem tudják levonni a kedvezményül szolgáló teljes összeget, náluk a munkavállalói járulékból tenné levonhatóvá a hiányzó részt a KDNP-s javaslat.  

A frakcióvezetõ szerint ez a lehetõség sok családot érintene, és legalább 20 ezer forint juttatást jelentene egy-egy családnak.


A polgári törvénykönyv módosításával kapcsolatban Harrach Péter elmondta: módosító javaslataik között a család definíciójának egyértelmû meghatározása szerepel, a kereszténydemokraták ebben a kérdésben is hagyományos értékrendjüket képviselik és ragaszkodnak elveikhez.  

A Fidesz-KDNP pártszövetség parlamenti képviselõcsoportja szerdától tart háromnapos kihelyezett frakcióülést a Vas megyei Sárváron.

Forrás: MTI, kdnp.hu