Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Pedagógusfórum Vácott

Share Button
Harrach Péter kezdeményezésére Pedagógusfórumot rendeztek Vácott, amelynek meghívott elõadója Dr. Hoffman Rózsa, a Nemzeti Erõforrás Minisztérium oktatásért felelõs államtitkára volt. A fórumra a váci önkormányzat nevében Fördõs Attila polgármester meghívta a környékbeli települések polgármesterit és az oktatási intézmények vezetõit.
Pedagógusfórum Vácott 
 
<--more-->
A rendezvényen köszöntõt mondott Harrach Péter az 1. számú választókerület országgyûlési képviselõje. Hangsúlyozta, az oktatás átalakítása része annak a kormányzati törekvésnek, amely rendezett világot épít Magyarországon.
 
Pedagógusfórum Vácott 
 
Hoffmann Rózsa a kormány megalakulása óta végzett, a nevelést és oktatást megújító, az értékek közvetítését szem elõtt tartó elõkészítési munkáról beszélt, amelynek eredményeképp megszülethetett a köznevelési és felsõoktatási törvény. Mindkét törvény részleteinek szabályozása jelenleg is tart.

A fórum résztvevõi elsõsorban arról érdeklõdtek, hogy az iskolák fenntartása és mûködtetése milyen arányban oszlik meg az állam és a helyi önkormányzatok között? A felmerülõ kérdésekre az oktatási államtitkárság két szakértõje válaszolt.

Brockhauser Edit