Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Sajtótájékoztató a KDNP terveirõl

Share Button

A kedvezõtlen demográfiai folyamatok megfordítása nemzeti sorskérdés

A Kereszténydemokrata Néppárt az idei esztendõben nagyobb figyelmet fordít az ügyfélellenes magatartás visszaszorítására. A bankok, a szolgáltatók és a végrehajtók pont a nehéz helyzetbe került kisembereket zaklatják, és olyan eszközökhöz folyamodnak, amelyek megengedhetetlenek – mondta Harrach Péter, a KDNP alenöke, országgyûlési képviselõcsoportjának vezetõje a párt legfontosabb terveirõl beszámoló sajtótájékoztatóján.

Sajtótájékoztató a KDNP terveirõl


<--more-->
A frakcióvezetõ tájékoztatása szerint a KDNP ezért a fogyasztóvédelmi szervezetekkel együttmûködve azt tervezi, hogy több jogszabály-módosítást kezdeményez.   

Harrach Péter, kérdésre válaszolva elmondta:  a családi csõdvédelemrõl szóló jogszabályról szerdán tartanak egyeztetést a közigazgatási tárcánál. A KDNP javaslatára készülõ jogszabálynak még az idei évben meg kell születnie, és a végrehajtása a következõ évben elkezdõdhet.

Kijelentette: a KDNP határozott álláspontja, hogy a magyar családok állapota rossz, amin változtatni kell. Kitért a házasság és család intézményének megerõsítésére, majd az Alkotmánybíróság közelmúltbeli döntését felidézve azt mondta: azt tudomásul veszik, de ez nem jelent egyetértést. Nem minden emberi kapcsolat családi kapcsolat, márpedig úgy tûnik, efelé mozdul el az ultraliberális irány – jegyezte meg.   

Harrach Péter arról is beszélt az idei feladatokról szólva, hogy Magyarország megújításának programját tovább kell folytatni. Ez európai és magyar program is – hangsúlyozta kiemelve: Európában is szükség van a megújulásra gazdasági, pénzügyi és társadalmi kérdésekben egyaránt. Szavai szerint  Cohn-Benditek Európájának nincs jövõje.   

Aktuálpoltikai kérdésekre kitérve kijelentette: a KDNP a romaügy kapcsán vallja, hogy a felzárkóztatás és az oktatás területén is az integrációt kell megvalósítani. Ha az elsõ számú nemzeti sorskérdés Magyarország számára a demográfiai helyzet, akkor a második számú a magyar cigányság helyzetének megváltoztatása – tette hozzá, hangsúlyozva: a bûnelkövetõk kérdését nem etnikai alapon, hanem a bûncselekmény súlyának megfelelõen kell kezelni, és a jelenleginél nagyobb szigorral kell eljárni.   

Az egészségügy területére vonatkozóan a kötelezõ nyugdíjazásról azt mondta: a KDNP aggodalmának adott hangot, hogy a tervezett lépés komoly zavarokat okozhat, álláspontjuk szerint a legcélravezetõbb az ágazati kivétel megvalósítása lenne.

kdnp.hu
Forrás: MTI