Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Törvény kell a közszolgáltatókról

Share Button

Meg kell kezdeni egy olyan törvény elõkészítését, amely a közszolgáltatókról szól, annak érdekében, hogy a szolgáltatók valóban szolgáltatóként dolgozzanak, és ne pedig hatóságként – jelentette ki Harrach Péter, a KDNP országgyûlési képviselõcsoportjának vezetõje. Rogán Antal, a nagyobbik kormánypárt országgyûlési képviselõcsoportjának vezetõje a pártszövetség gyulai évadnyitó frakcióülése után tartott sajtótájékoztatón elmondta munkacsoport dolgozik az újabb rezsicsökkentésen.
<--more-->
Harrach Péter hangsúlyozta: vissza kell szorítani azokat a túlkapásokat is, amelyeket a szolgáltatók mellett a bankok és a végrehajtók követnek el.

A KDNP alelnöke az elsõ lépésnek a rezsiszámlák egyszerûsítését nevezte, álláspontja szerint ugyanis itt kezdõdik a fogyasztó tiszteletben tartása. A pénzintézeti és végrehajtói visszaélések visszaszorítása lesz a következõ lépés.

A frakcióvezetõ elmondta: a tanácskozáson a kereszténydemokraták ismét elõterjesztették, és Orbán Viktor miniszterelnök, Fidesz-elnök vállalta is a családi adókedvezmény kiterjesztését, így nemcsak az adóból, hanem a járulékból is levonhatják az adókedvezményt azok a családok, amelyeknél a kisebb jövedelmük miatt az adó esetében ez nem teljesül.

Harrach Péter tájékoztatása szerint a családi csõdvédelem elõkészítésének a munkája jó ütemben halad, várhatóan még az idei esztendõben döntés születik róla.

Forrás : kdnp.hu