Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Szobi városfórum

Share Button

Harrach Péter a körzet parlamenti képviselõje is részt vett azon a szobi lakossági fórumon, ahol értékelték az elmúlt idõszak önkormányzati munkáját. Remitzky Zoltán polgármester köszöntõjét követõen a jegyzõ többek között beszámolt arról, hogy az önkormányzati adósságátvállalás keretében az állam összességében 370 millió forint hiteltartozást vett át Szob városától.

Szobi városfórum


<--more-->
Harrach Péter a kormányzati munkáról szólva elmondta, az államadósság évi ezermilliárd forintos terhet jelent a magyar embereknek, de a kormánynak sikerült stabilizálnia a gazdaságot, az államháztartási hiányt az unió által elírt 3 százalék alatt tartani, mindezt az IMF hitel felvétele nélkül, elkerülve az ezzel járó megszorító intézkedések bevezetését.

Harrach Péter a lakosság hétezer milliárd forintos devizahitel adósságáról is szólt, amelyet 2,4 ezermilliárd forinttal sikerült csökkenteni a különbözõ intézkedéseknek köszönhetõen, mint például a végtörlesztés. Hozzátette, hogy az adókedvezmények révén 170 milliárd forint maradhatott a családoknál.

Szobi városfórum


Harrach Péter a képviselõi munkája kapcsán elmondta, Szob a körzet 34 településének kedves, régi városa, amelynek igyekszik segíteni, erõsítve a munkakapcsolatot a város és a kormányzat között. Hasonlóképpen jár el az új járási hivatal, és tankerület felállításával kapcsolatos nehézségek megoldásában. Fontos, hogy a város indítsa el a kezdeményezéseit, mert az ott élõk tudják igazán mi az, amire szükségük van.

Ezt követõen Harrach Péter és a polgármesteri iroda, valamint a járási- és tankerületi hivatal munkatársai válaszoltak a lakosság kérdéseire.

B.E.