Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Harrach Péter Ipolydamásdon és Márianosztrán emlékezett az 1848-as eseményekre

Share Button

Harrach Péter szerint 1848-49 egyik legfõbb üzenete a szabadság szeretete és a bátorság. Szabadságunk megvédése miatt a mai nemzedéknek is szüksége van bátorságra, hogy sikerrel küzdhessen meg a belsõ és külsõ erõkkel. A kereszténydemokrata politikus e küzdelmet különösen idõszerûnek nevezte, mert például „a rezsicsökkentést célzó kormányintézkedések sértik a többnyire külföldi érdekeltségû szolgáltató cégeket”. Mivel veszélyeztetve érzik a nálunk szerzett busás profitjukat, a nagy haszon megvédésére idehaza és a nemzetközi politika színterén támadásokat indítanak az ország ellen – fogalmazott.

Harrach Péter Ipolydamásdon és Márianosztrán emlékezett az 1848-as eseményekre


<--more-->
Véleménye szerint ezen akciók hátterében gyakran munkálkodnak a nálunk profitot termelõ külföldi cégek mögött álló kormányok is, amelyek különbözõ köntösbe rejtve – például az alkotmány módosítását kifogásolva – próbálják meg elgáncsolni a magyar kormány törekvéseit. Márpedig az unió országai közül a lakosság átlagkeresetéhez viszonyítva Magyarországon a legmagasabbak a háztartások rezsiköltségei, ami nagyon megnehezíti a családok napi megélhetését – húzta alá a politikus.

Harrach Péter Ipolydamásdon és Márianosztrán emlékezett az 1848-as eseményekre


A kormány családokat védõ erõfeszítéséhez az emberek kinyilváníthatják támogatásukat, ily módon a 1848-49-es elõdök példájából merítve a nemzeti egységre törekvéssel olyan erõt mutathatunk, amely segít a küzdelem sikeres megvívásában – mondta Harrach Péter.

Forrás: kdnp.hu