Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Fórum a kistelepüléseket érintõ oktatási és közigazgatási átalakításról

Share Button

Harrach Péter körzeti képviselõ Verebélyi Ákos tankerületi igazgatóval látogatást tett Kemence és Bernecebaráti általános iskoláiban, hogy tájékoztassák a szülõket és pedagógusokat az állami kezelésbe vett oktatási intézmények helyzetérõl. A kistelepüléseken az iskolák fenntartója a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ lett, vagyis a szakmai és az intézménymûködtetési költségeket is az állam viseli.

Fórum a kistelepüléseket érintõ oktatási és közigazgatási átalakításról


<--more-->
Harrach Péter hozzászólásában hangsúlyozta a kistelepülések túlélésének egyik záloga, hogy legyen a faluban óvoda és iskola. A probléma az, hogy sajnos kevés a gyermek. Ehhez a tankerületi igazgató annyit tett hozzá, hogy megtalálják a helyi megoldásokat a gyermekek iskoláztatására, akkor is, ha nincs meg a szükséges létszám egy-egy osztály elindításához. Elmondta azt is, hogy ezután nem normatívában, hanem feladatfinanszírozásban lesz forrás az oktatási költségekre.

Fórum a kistelepüléseket érintõ oktatási és közigazgatási átalakításról


A rendezvényen részt vett dr. Maruszki Gábor járási hivatalvezetõ, aki a közigazgatás átalakításának helyi vonatkozásairól tájékoztatta a megjelenteket.

Végül Harrach Péter röviden beszámolt az aktuális politikai helyzetrõl, kiemelve a rezsicsökkentésért tett kormányzati erõfeszítéseket, amelyhez várják az emberek egyetértõ aláírását.

Brockhauser Edit