Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Kovács K. Zoltán sírkõavatása

Share Button

Öt éve halt meg Kovács K. Zoltán ( 1924-2008) a Demokrata Néppárt képviselõje, a magyar kereszténydemokrácia kiemelkedõ személyisége. Az évforduló alkalmából a Fiumei úti temetõ Nemzeti Sírkertjében felavatták a politikus sírkövét. Az eseményen részt vett Semjén Zsolt miniszterelnök helyettes a KDNP elnöke, Harrach Péter a KDNP frakcióvezetõje, illetve a Barankovics István Alapítvány kuratóriumának és felügyelõbizottságának tagjai.

Kovács K. Zoltán sírkõavatása Kovács K. Zoltán sírkõavatása


<--more-->
Harrach Péter ünnepi beszédében méltatta Kovács K. Zoltán életútját, emberi erényeit és közéleti szerepvállalását. Mint elmondta a szerény, becsületes és egyenes ember jó apa és jó barát volt, aki politikusként sem tört elõre, inkább a tudománynak szentelte életét. – Tevékenységét, munkáját a keresztény szociális eszme hatotta át. Bár a történelem vihara elszakította hazájától, visszatért és tanárként, mezõgazdászként, újságíróként értékes szellemi örökséget hagyott ránk. –

A sírkõavatást követõen Kovács K. Zoltán tiszteletére emlékülést tartottak a Piarista Gimnáziumban, és szentmisét mutattak be a Belvárosi Plébániatemplomban.

Brockhauser Edit