Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Stratégiai megállapodás a Continental AG-val

Share Button

A Continental AG váci telephelyén Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter stratégiai együttmûködési megállapodást írt alá a német nagybefektetõvel. A Vácon 1998 óta jelenlévõ vállalt 3300 m2 –es új szerelõcsarnokkal bõvítette telephelyét, amely további 62 munkahelyet biztosít a környékbelieknek. Az új csarnokban elsõsorban üzemanyagtöltõ rendszereket gyártanak, melyeket Ford, BMW, Volkswagen, Audi, és Mercedes, gépkocsikba építenek be. A Continental vállalatcsoport Magyarországon 5200 fõt alkalmaz, Budapesten, Veszprémben, Szegeden, Makón, Vácott, Nyíregyházán és Budaörsön végez gyártó- és szoftverfejlesztési tevékenységet.

Stratégiai megállapodás a Continental  AG-val


<--more-->
Az együttmûködési megállapodás aláírásán és a szerelõcsarnok átadásán részt vett Harrach Péter parlamenti képviselõ, a körzet választókerületi elnöke, továbbá Fördõs Attila váci polgármester (KDNP) és Petõ Tibor alpolgármester (Fidesz).

Varga Mihály elmondta a kormány kiemelten támogatja a jármûipart, az elektronikát, és az ide kapcsolódó kutatás-fejlesztést. Elsõdleges céljai a munkahelyteremtés, a gazdasági növekedés elõsegítése, és a kiszámíthatóság biztosítása.

A kormány 40 magyarországi nagybefektetõvel kíván stratégiai együttmûködési megállapodást kötni.

Brockhauser Edit