Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Pintér Sándor és Harrach Péter a KÉSZ nyíregyházi rendezvényén

Share Button

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége legutóbbi kerekasztal megbeszélésén, Nyíregyházán, teltházas érdeklõdés mellett, Pintér Sándor belügyminiszter és Harrach Péter a KDNP frakcióvezetõje válaszolt Lanczendorfer Erzsébet fõszervezõ, aktuálpolitikai felvetéseire a Mit? Miért? Hogyan? – Magyarország jobban teljesít! címû rendezvényen.

Pintér Sándor és Harrach Péter a KÉSZ nyíregyházi rendezvényén


<--more-->
Pintér Sándor többek között elmondta, az önkormányzati törvény már nem felelt meg a társadalmi elvárásoknak ugyanakkor az új jogszabályokat az anyagi terhek csökkentése nélkül nem lehetett bevezetni. A kormány az 5 ezer fõ alatti települések teljes adósságállományát, míg a nagyobbakét részlegesen vállalta át, ezzel 685 milliárd forintnyi tartozás került az adósságkezelõ központhoz. A közbiztonság kapcsán kiemelte elsõsorban a kistelepüléseken kell erõsíteni a rendõri jelenlétet, és a tulajdon elleni bûncselekményeket visszaszorítani felderítéssel, szankciókkal. Jelenleg 4220 rendõr kiképzése folyik, közülük háromezren már szolgálatba álltak. A katasztrófahelyzetek kezelésérõl szólva elmondta, az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság felállítására azért volt szükség, mert az önkormányzati tûzoltóságokat nem tudták egységesen mozgósítani. A rendszer próbája a március 14-15-i hó-helyzet volt, amikor központi irányítás mellett rendkívüli erõket tudtak mozgatni.

Pintér Sándor és Harrach Péter a KÉSZ nyíregyházi rendezvényén


Harrach Péter elõadásában kiemelte, a KDNP a frakciószövetség keretében együttdolgozik a Fidesszel a nemzeti célok megvalósítása érdekében, ugyanakkor radikálisan képviseli a keresztény-szociális elveket. A párt kötelességének érzi felkarolni a családok, és a kiszolgáltatott emberek ügyét.

A Magyarország ellen irányuló külföldi „támadásoknak” három fõ okát látja. A gazdaság területén a saját érdekeinket érvényesítjük, ami a multinacionális vállaltokat, és az unióban gyakorolt politikai befolyásukat ellenünk fordíthatja. A másik ok, hogy a hazai ellenzék sugallata alapján támadják a polgári-nemzeti-keresztény kormányt, amely kétharmados támogatottsággal rendezett világot épít Magyarországon, „szemben azzal a zavaros világgal, amiben jól lehet halászni". A politikus szerint a harmadik ok ideológiai, a hagyományos értékeket képviselõ normák ellen keresztényellenes és a demokrácia nevében agresszív módon lépnek fel az úgynevezett ’68-as nemzedék tagjai, mint például Cohn-Bendit.

Brockhauser Edit