Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

„Parlamenti órán” középiskolásokkal

Share Button

A Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium és a Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium 11 -12 évfolyamos diákjai ”parlamenti óra” keretében ismerkedhettek meg a törvényalkotás és a képviselõi munka rejtelmeivel. A diákoknak Harrach Péter a KDNP frakcióvezetõje, Rétvári Bence a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára, és Gaal Gergely képviselõ, az IKSZ elnökhelyettese tartott elõadást.

„Parlamenti órán” középiskolásokkal „Parlamenti órán” középiskolásokkal
„Parlamenti órán” középiskolásokkal „Parlamenti órán” középiskolásokkal


<--more-->
Harrach Péter arról beszélt, hogy a média közvetítése alapján gyakran rossz a politikusi munka megítélése. Ideológiai, politikai és gazdasági okok is befolyásolják a tájékoztatás minõségét, amelyek így alaptalan támadásokat okozhatnak, akár külföldrõl is. Azt is elmondta, hogy a képviselõknek a parlamenti vitákon felülemelkedve, elsõként a nemzet érdekét kell tekinteniük.

Rétvári Bence röviden ismertette a jogalkotási folyamatot, említve, hogy tavaly 220 törvényt hozott a parlament. Ezek között volt az unióval kapcsolatos jogharmonizációs törvény, korábbi törvények korrigálása, de sok új törvény is született, melyek eredményeképp összeállt az új PTK. és BTK.
Gaal Gergely a saját tapasztalatán keresztül arra bíztatta a fiatalokat, hogy vegyenek részt a közéletben. Mint mondta a politikusi pálya nyitva áll mindenki elõtt, aki úgy érzi, szeretne hozzájárulni „hazánk felemelkedéséhez”. Azt javasolta, hogy kezdetben, ifjúsági szervezetekben, és a helyi politikai életben aktivizálják magukat a fiatalok.

A gimnazisták ezután kérdéseket tehettek fel az elõadóknak, amelyekben nem volt „tabu” téma, majd parlamentlátogatáson vettek részt.
 
Brockhauser Edit