Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Templom alapkõletétel Lágymányoson

Share Button

A Lágymányosi Szent Adalbert plébánia területén Erdõ Péter bíboros helyezte el a Boldog Meszlényi Zoltán-templom alapkövét a Fehérvári út és az Etele út sarkán álló telken, melyet az önkormányzat 99 évre térítésmentesen adott bérbe az egyháznak. Erdõ Péter beszédében hangsúlyozta, nem mindennapi esemény, hogy a fõvárosban templomépítésre kerülhet sor.

Templom alapkõletétel Lágymányoson


<--more-->
Az ünnepségen beszédet mondott Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetõje, Hoffmann Tamás, polgármester, és Simicskó István a körzet parlamenti képviselõje.  

Harrach Péter kiemelte a Szent Adalbert Egyházközség régi vágya teljesül a templom felépítésével, hiszen az egyházközség már az 1930-as évektõl szolgálja a környék közösségét.

-A társadalom igényli az egyház szociális, oktatási, és kulturális szolgálatait, különösen napjainkban, amikor Európa szerte „beteg” társadalmak vesznek körbe minket, amelyekben a szélsõséges liberalizmus megfertõzi a hagyományos értékeket. A normákat és közösségeket tisztelõ keresztény értékrend hiteles képviselõi, például ez a közösség is, amely itt templomot épít, lelki többletet közvetítenek a társadalom felé. – mondta el többek között Harrach Péter.

A templom építése várhatóan még idén nyáron megkezdõdik.

Brockhauser Edit