Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Sajtótájékoztató Vác turisztikai fejlesztésének koncepciójáról

Share Button

Harrach Péter képviselõ nyitotta meg azt a fórumot, és sajtótájékoztatót, amelyen bemutatták Vác turisztikai fejlesztésének stratégiáját. A képviselõ kiemelte, Vác kiváló adottságú, szép történelmi város, ahol az új turisztikai koncepció a helyi embereknek, és az idelátogatóknak is jó lehetõségeket biztosít. Köszönet a városvezetésnek, és a program megalkotóinak, hiszen a mai nehéz gazdasági helyzetben a kultúrára forrást találni, csak nagy figyelemmel elvégzett munkával lehet.

Sajtótájékoztató Vác turisztikai fejlesztésének koncepciójáról


<--more-->
A Vác és környéke TDM Nonprofit Kft. közel ötvenmillió forintos pályázati forrás elnyerésével, különbözõ, közönségvonzó programokat valósított meg, és kidolgozta a város turisztikai fejlesztésének irányvonalát. Nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a turisták minél szélesebb körû tájékoztatását kapjanak a látnivalókról, rendezvényekrõl, fesztiválokról, kiállításokról, gyûjteményekrõl szállás- és vendéglátóhelyekrõl.

Fördõs Attila polgármester felsorolta a Fidesz-KDNP városvezetés által megvalósított turisztikai-kulturális fejlesztéseket. Petõ Tibor alpolgármester hozzátette, Vác a Duna-kanyar turizmusának központja kíván lenni, hiszen adottságai, 1000 éves múltja, épített kulturális öröksége, 15 temploma, egyúttal mint püspökségi székhely, valamint természeti környezete, a Duna és a Börzsöny közelsége, a sportolási kirándulási kerékpározási lehetõségek feljogosítják erre.