Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Pedagógusnapi ünnep Szobon

Share Button

A szobi mûvelõdési házban pedagógusfórumot tartottak, a pedagógusnap közeledtével. A rendezvényen megjelent Harrach Péter a körzet parlamenti képviselõje. Mint köszöntõjében elmondta, a tanárok munkája egyaránt nélkülözhetetlen a család, a társadalom, és a nemzet jövõje szempontjából.

Pedagógusnapi ünnep Szobon


<--more-->
– Az ember egyik legnagyszerûbb ajándéka a szabadság, amelyet önmaga és a társadalom érdekében kibontakoztathat. A szabadság értelmezésével azonban problémák vannak. Sokan félreértik a szabadságot, és éppen ezért nem tudják megélni. Magyarország és Európa vitáját gazdasági, politikai, de leginkább értékrendbeli különbségek okozzák. Ez utóbbi a legkomolyabb. A magyar társadalom igényli az igazi szabadság megélésének lehetõségét. Fontos, hogy ma már az oktatás mellett, a nevelés is megjelenik az iskolákban. A jó pedagógusok és szülõk, a valódi szabadság, és nem a szabadosság megélésére nevelik a gyermekeket, hogy a fiatalok könnyen tudják a jót választani. – fogalmazott Harrach Péter.
A pedagógusfórumon megjelent tanárokat, igazgatókat köszöntötte Verebélyi Ákos tankerületi igazgató, és Remiczky Zoltán polgármester. A rendezvény részeként a körzet oktatási intézményeinek tehetséges diákjai, rendkívül színvonalas zenei- és néptáncbemutatót tartottak.  

Brockhauser Edit