Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Habsburg hercegnõ Ipolydamásdon

Share Button

Ipolydamásdon felavatták a Béke Lángja köztéri szobrot, amelyet a „Flame of peace” alapítvány elnöke, Herta von Habsburg-Lothringen asszony adományozott a településnek. Az ünnepély díszét magyar és osztrák hagyományõrzõ egyesületek, és zenei elõadások emelték.  A rendezvényen részt vett Harrach Péter a körzet parlamenti képviselõje, V. Németh Zsolt a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára, a bécsi magyar nagykövetség, és a Honvédelmi Minisztérium képviselõi, valamint Beer Miklós váci megyéspüspök. Az emlékmû a falu megújuló fõterének dísze lesz.  

Habsburg hercegnõ Ipolydamásdon


<--more-->
Átadásra került az ipolydamásdi közösségi ház is, amelyet közel 50 millió forintos pályázati pénzbõl építettek meg. A közösségi házat V. Németh Zsolt a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára, valamint Harrach Péter országgyûlési képviselõ avatta fel.

Habsburg hercegnõ Ipolydamásdon


Harrach Péter ünnepi beszédében hangsúlyozta, a közösségi ház azt szimbolizálja, hogy az emberek egymással közösségeket alkotva élnek, és nem elszigetelõdve. – Egy új, rendezett világ felépítésére vállalkoztunk, amelynek része a közösségépítés. Azt kívánom, legyen sikeres ez a megújulás, nem csak Ipolydamásdon, hanem az ország egészében. – fogalmazott Harrach Péter.

Brockhauser Edit