Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Visegrádi Négyek Fesztivál és Színházi találkozó megnyitó

Share Button

A Vácon megrendezésre kerülõ Visegrádi Négyek Fesztivál és Színházi találkozó kulturális jelentõségét erõsíti az a politikai aktualitás, hogy Magyarország néhány napja vette át a V4-ek csoport elnökségét. A fesztivál nyitóünnepségén átadásra került a Váci Dunakanyar Színház felújított épülete. A szalagot Hammerstein Judit kultúrpolitikáért felelõs helyettes államtitkár, Harrach Péter parlamenti képviselõ, és Fördõs Attila polgármester vágták át.

Visegrádi Négyek Fesztivál és Színházi találkozó megnyitó


<--more-->
Harrach Péter ünnepi beszédében elmondta, a V4-ek országainak történelme és kultúrája közös gyökerû, amelyekben az egymás mellet eltöltött hosszú évszázadok alatt hasonló gazdasági fejlettség, életforma és szemléletmód alakult ki. A V4-ek politikai érdekeiket közösen képviselik az unióban. Hozzátette a kulturális kapcsolatok erõsödése segíti a sikeres politikát.

Visegrádi Négyek Fesztivál és Színházi találkozó megnyitó


A megnyitón elhangzott még, hogy Vác a kultúra és oktatás városa, amelynek rangját tovább emeli a nemzetközi színházi találkozó.  A fesztivál résztvevõi a Debreceni Csokonai Színház, a legyel Jan Kochanowski Popular Színház, a cseh Tesin Színház, és a szlovák zsolnai Városi Színház. A program részeként sor kerül több hazai zenekar és énekes koncertjére is.

Brockhauser Edit