Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Segítõ kezek az idõsekért

Share Button

Szob városa is csatlakozott a „Segítõ kezek az idõsek otthoni biztonságáért értékteremtõ közfoglalkoztatással, közösségi szolgálattal és önkéntes tevékenységgel” országos mintaprogramhoz.  Az eseményrõl Jeneiné dr. Rubovszky Csilla idõsügyi miniszteri biztos asszony, Harrach Péter helyi képviselõ, KDNP frakcióvezetõ, és Remitzky Zoltán, Szob város polgármestere tartott sajtótájékoztatót.

Segítõ kezek az idõsekért


<--more-->
Harrach Péter bevezetõjében hangsúlyozta, a KDNP által támogatott kezdeményezés beleillik a párt emberközpontú politikájába, amely élhetõbb és a normákat követõ világot igyekszik építeni. A program 40 önkormányzatnál indul el, amelynek során 377 közfoglalkoztatottnak, kilenc hónapos idõtartamra tudnak munkát biztosítani.

Remiczky Zoltán polgármester hozzátette, Szob városa az elsõk között csatlakozott a 80 év felettieket segítõ programhoz, amellyel négy helyi embernek biztosítanak munkát.

Rubovszky Csilla miniszteri biztos ismertette az önkéntesére és közösségi szolgálatra épülõ projekt részleteit, amelyet az önkormányzatokkal együtt alakítottak ki. Mint elmondta a program négy pillérre épül, a szociális alapellátásra, a diákok 50 órás közösségi szolgálatára, a kortárs önkéntesekre, és a közfoglalkoztatottakra. Ez utóbbi kapcsán kiemelte, hogy a „segítõ kezek” elsõsorban nõknek biztosít munkalehetõséget. A miniszteri biztos úgy tapasztalja, az önálló életvitelû idõsek legnagyobb problémái a magány, és a bûncselekményektõl való félelem. A fiatalok és kortárs önkéntesek segítséget és társaságot nyújtanak, míg a BM áldozatvédelmi programja, amely szintén kapcsolódik a projekthez, az idõsek biztonságérzetét növelheti.

Brockhauser Edit