Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Civilszervezetek fóruma Vácott

Share Button

Harrach Péter a KDNP frakcióvezetõje is részt vett a Pest Megyei Civil Információs Centrum által szervezett váci fórumon.  A rendezvényen a Civil Törvény kapcsán, tájékoztatást tartottak a megyei civilszervezeteknek.

Civilszervezetek fóruma Vácott


<--more-->
Harrach Péter bevezetõjében elmondta, a „a világot nem a politika irányítja” hanem részben a pénzvilág, és részben a társadalom, illetve annak önszervezõdése.  

– Az egészséges társadalom nélkülözhetetlen részét képezik az élõ közösségek. Magyarországon a civilszféra még nem olyan fejlett, mint a nyugati országokban. Fontos, hogy az értékhordozó civilközösségek megerõsödjenek.  A polgári, keresztény, nemzeti értéket képviselõ szervezeteknek lehetnek politikai kötõdései, ez azonban nem egyenlõ a politikai elkötelezõdéssel. – hangoztatta a politikus.

A Pest Megyei Civil Információs Centrum tájékoztatója szerint Pest megyében, az Isten Szolgálatában Református Misszió Alapítvány kapta meg a centrum mûködtetési feladatait. Céljuk, hogy a civilszervezeteknek szakmai támogatást, jogi, gazdasági és pályázati tanácsadást, információt nyújtsanak, illetve képzéseket tartsanak.

Brockhauser Edit