Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Harrach Péter a MÁÉRT ülésén

Share Button

Harrach Péter a MÁÉRT XII. ülésén felszólalásában azokról az alapelvekrõl beszélt, amelyek fontosak a nemzetpolitikában.
<--more-->
-A kormány 3,5 éves tevékenysége a nemzetpolitika területén is, sikeresnek mondható és önbizalommal tölt el bennünket. Ezekben a kérdésekben, ha nincs is véleményegység, egységes fellépés szükséges, mind a hazai politikai erõk, mind a határon túli politikai szervezetek között. Hála Istennek, ebben a kérdésben sok jó példa van, ilyen a székelyek menetelésének támogatása, a 97 százalékos többséggel elfogadott állampolgársági törvény, és az autonómia törekvés, amellyel minden parlamenti párt egyetért.

Harrach Péter felszólalásában kitért arra is, hogy a kisebbségi létben a többpártiság létjogosultságát az együttmûködés indokolja. A politikai eszközök között, a konfliktusvállalásnak és a kényszerítõ eszközök alkalmazásának, egyensúlyban kell lennie a kompromisszum- és megegyezéskészséggel. A politikus szólt még az asszimilációs folyamat lassításáról, és a demográfiai helyzetrõl.

Brockhauser Edit