Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Fõvárosi gyermekotthont ajándékozott meg a KDNP-frakció

Share Button

A Kereszténydemokrata Néppárt országgyûlési képviselõi által felajánlott karácsonyi adományokat adott át Harrach Péter a fõváros II. kerületében található Cseppkõ gyermekotthon lakóinak. A kormánypárti frakcióvezetõ által átadott adománycsomagban – az intézmény kérésének megfelelõen – étkészletek és evõeszközök mellett készségfejlesztõ játékok, írószerek, társasjátékok és édességek voltak.

Fõvárosi gyermekotthont ajándékozott meg a KDNP-frakció


<--more-->
A KDNP azért választotta a gyermekotthont, mert a családok pártjaként figyelemmel kíséri a családjukat vesztett gyermekek sorsát, és nagyra értékeli azokat az intézményeket, amelyek igyekeznek pótolni a családtagok hiányát – közölte a kisebbik kormánypárt az MTI-vel.

Budapest Fõváros Önkormányzatának Cseppkõ Gyermekotthona az intézet honlapja szerint a gyermekvédelem rendszerében a helyettesítõ védelem biztosítására szolgáló intézmény, amely otthont nyújtó ellátást biztosít a szakellátáson belül. Legfõbb céljuk, hogy amíg a gyermek bármely okból otthont nyújtó ellátásra jogosult, azaz nem él vér szerinti családjában, családi nevelést pótló gondozást és nevelést kapjon.

A megajándékozott otthonrészleg négy csoportból áll – csoportonként 10-10 gyermekkel és 5-5 felnõttel. A csoport „örökös” tagja még az otthonvezetõ, a családgondozó és pszichológus is.

A gyerekek 18 éves korukig maradhatnak az otthonban, utána igényelhetik, kérhetik az utógondozói ellátást. Az otthonon belül óvoda mûködik, általános iskolába, szakmunkásképzõbe és gimnáziumba már a város más-más kerületi intézményébe járnak a gyerekek.

Forrás: MTI