Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Az ország elemi érdeke, hogy a jelenlegi kormány folytassa munkáját

Share Button

Az ország elemi érdeke, hogy folytatódjon a 2010-ben elkezdõdött folyamat, és a jelenlegi kormányzat tovább tudja végezni munkáját – jelentette ki Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetõje sajtótájékoztatóján. A KDNP alelnöke nagyon fontosnak nevezte a szolidaritás érvényesülését. Kifejtette: a KDNP a családok pártja, emlékeztetett rá, hogy a devizahiteleseknél mintegy 350 ezer családot sikerült a hitelcsapdából kihozni.

Az ország elemi érdeke, hogy a jelenlegi kormány folytassa munkáját


<--more-->
A KDNP alelnöke hangsúlyozta. átállították a váltókat, új pályán van az ország, és most be kell járatni ezt az új pályát. Ez lenne a feladata a következõ ciklusnak, ezért a 2014-es választásnak nagy a tétje az ország szempontjából.  

A kereszténydemokrata politikus kijelentette: személy szerint: õ optimista. „Helyünkön vagyunk, teljesítjük a feladatunkat, és az eredmény már nem a mi aggodalmunktól függ” – jegyezte meg, hozzáfûzve: hónapok óta jól alakulnak a makrogazdasági adatok, a GPD, a foglakoztatási, és az inflációs adatok, ami indokolja az optimizmust, amivel 2014-re tekintenek.  

Harrach Péter az elmúlt éveket értékelve azt mondta: sikerült eltávolodni a szakadék szélérõl, és ebben a bankadó és a multinacionális cégek megadóztatása jelentette a legnagyobb segítséget. Az Európai Unióra térve rámutatott: a kormány és a KDNP is az alapító atyák értékrendjét vallja, ez pedig Európával alkalmi konfliktust eredményezett. Európa ugyanis identitásválsággal küzd és az értékek válságát éli meg.   

A frakcióvezetõ nagyon fontosnak nevezte a szolidaritás érvényesülését. Kifejtette: a KDNP a családok pártja, emlékeztetett rá, hogy a devizahiteleseknél mintegy 350 ezer családot sikerült a hitelcsapdából kihozni. Ez a folyamat még nem ért véget, s igyekeznek a magas rezsiköltségeken is tovább faragni; a következõ feladat a rezsicsökkentés bebetonozása.   

Átalakították a nagy rendszereket is – mondta, hozzátéve: általában sikerült egy rendezett világot teremteni.   

A Kúria jogegységi döntését úgy értékelte: ez arról szól, hogy jogalkotási eszközökkel kell megoldást keresni a devizahitelesek ügyében.   

Nagy jelentõségûnek nevezte továbbá az eszközkezelõ mûködését, amely a legnehezebb helyzetûeken segített.   

Az Együtt-PM és a Demokratikus Koalíció választási együttmûködésére vonatkozó kérdésre Harrach Péter úgy válaszolt: az ellenzék nehéz helyzetben van, hiszen az egységes és jól mûködõ jobbközép szövetségi rendszerrel ellentétben szétdarabolt, és egyéni ambíciók által fûtött képviselõkbõl áll. Az együttmûködés benne volt a levegõben, erre számítani lehetett – jegyezte meg, hozzátéve: ha valóban meglenne a baloldali értékrendet valló elkötelezettség, akkor ez eleve nem lett volna kérdés. Az az alapvetõ kérdés, hogy a baloldal fel tud-e mutatni egy hiteles és az ország gondjaira figyelõ, és nem a saját érvényesülésüket szem elõtt tartó politikusi gárdát és programot – jelentette ki, jelezve: õ egyiket sem látja, program és valódi kérdésekre adott válaszok helyett egy negatív kampányban megnyilvánuló gyalázkodást lát.  

A kormánypártok választási stratégiája nem változik, az értékek és teljesítmények felmutatása az elsõdleges szempont – közölte, megjegyezve: ugyanakkor választ kell adni a baloldali rágalmakra is.

kdnp.hu
Forrás: MTI